Buki di Pret, it's so easy as 1,2,3

 

1. Kijk VANDAAG in jouw boekje welke activiteit je wil en KAN doen in de vakantie;

2. Reserveer vanaf 2 JULI, 8 uur 's ochtends de activiteit waar je heen gaat (alleen als je kan);

3. Ga OP DE DAG VAN DE ACTIVITEIT naar het adres van de activiteit MET BUKI en geniet!

 

N.B. Kan je toch niet komen, vergeet dan niet te ANNULEREN zodat iemand anders kan gaan.

 

 

Vraag & antwoord
Hieronder staan de meest gestelde vragen (faq) voor kinderen, ouders, docenten, organisaties en andere geïnteresseerden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op of kijk op onze Facebook of Instagram pagina.

 

Waarom bestaat Buki di Pret?

Veel lokale kinderen gaan niet op vakantie en dan duurt de grote vakantie best lang. Gelukkig is er zoveel leuks te doen op Aruba! Wij helpen ouders en kinderen graag om dat te ontdekken. De vakantie is er ook om nieuwe ervaringen op te doen en wij stimuleren graag dat kinderen hun talenten en passies ontdekken. Alle kinderen op Aruba verdienen een leuke vakantie!

 

Wie krijgen Buki di Pret?
We delen het Buki uit aan alle basisschoolkinderen op Aruba. Ook kinderen die thuisonderwijs krijgen. Het is niet voor toeristen of andere bezoekers. Heb jij jouw boekje nog niet, vraag het dan op school. Kinderen die thuisonderwijs krijgen en het boekje niet ontvangen hebben kunnen contact met ons opnemen.

 

Kan ik Buki di Pret kopen voor een vriendje of familielid?
Nee, het boekje is niet te koop en is alleen gratis voor basisschoolleerlingen die wonen op Aruba.

 

Hoe krijg ik Buki di Pret?
Een aantal weken voor de grote vakantie wordt Buki di Pret op de Arubaanse basisscholen uitgedeeld. Als een kind afwezig was, is voor hem of haar een boekje aan de leerkracht gegeven. Heb jij jouw boekje nog niet, vraag het dan op school. 

 

Waarom moet ik voor sommige activiteiten reserveren?

Activiteiten hebben vaak een maximaal aantal kinderen dat deel kan nemen. Om teleurstelling te voorkomen, vragen we dan om van te voren te reserveren. Reserveren kan dit jaar vanaf zaterdag 2 juli 2022 om 8 uur. Sommige activiteiten kun je reserveren via deze website.

 

Zijn alle activiteiten voor alle kinderen?
Buki di Pret is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen, van klas 1 tot en met 6 en groep 3 tot en met 8. Voor sommige activiteiten heeft de aanbieder een leeftijdsgrens vastgesteld. Die grens heeft Buki di Pret dan overgenomen en staat duidelijk vermeld in het boekje.

Waarom heet het Buki di Pret?
De titel is een combinatie: ‘Buki di’ is Papiaments, ‘Pret’ is Nederlands. Wij gaan ervan uit dat het boekje veel pret oplevert ;-)


Hoe komen jullie aan de aanbiedingen?
We hebben aan allerlei bedrijven, verenigingen en organisaties gevraagd of ze een leuke activiteit willen organiseren tijdens de grote vakantie. Veel organisaties wilden dat graag doen. 

Moeten mijn ouders/verzorgers altijd mee?
Dat verschilt per activiteit. Soms is het verplicht dat er een volwassen begeleider meegaat. Dat staat dan in het boekje erbij. Als je het zeker wilt weten, neem dan contact op met de aanbieder van de activiteit.

 

Ik ben mijn Buki di Pret kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?
Helaas zijn er geen reserveboekjes gemaakt. Daarom is bij het uitdelen gezegd om meteen je naam op het boekje te schrijven en het goed te bewaren.

 

In welke periode is Buki di Pret geldig?
De aanbiedingen zijn geldig tijdens de grote vakantie. In 2022 is dat van zaterdag 9 juli tot donderdag 18 augustus. De enige uitzonderingen zijn het Schaaktoernooi op zaterdag 2 juli en de Basketbal clinic op zondag 21 augustus.

 

Komt er voor elke vakantie zo'n boekje met aanbiedingen?
Dat weten we nog niet zeker. Zolang organisaties mee willen blijven werken of ons blijven steunen en we voldoende vrijwilligers hebben om dit jaarlijks te blijven doen, dan is die kans groot.

 

Wat is de oplage van Buki di Pret?
De oplage in 2022 bedraagt 9.000 boekjes. Ook elk bedrijf dat meedoet krijgt een exemplaar in handen. Daarnaast gebruiken we de boekjes ook als acquisitie en promotiemateriaal voor komende jaren en houden we er graag een aantal in ons archief. 

Waarom wordt Buki di Pret in Nederland gedrukt?
We drukken het liefst op Aruba, maar om de kosten betaalbaar te houden en voor zekerheid te gaan, was de beste optie een ons bekende Nederlandse drukker te kiezen die het snel, mooi kon afdrukken. Korps Mariniers helpt ons enorm door de boekjes te vervoeren van Amsterdam naar Aruba.

 

Ik ben ondernemer en wil ook graag in Buki di Pret.
Leuk! Natuurlijk bent u welkom voor de volgende editie. Neem contact met ons op.

 

Kan ik adverteren in Buki di Pret?
In de editie 2022 is alleen een advertentie opgenomen van de kindertelefoon. Dit is een uitzondering. In principe worden er geen advertenties opgenomen. In overleg kunnen we bepalen of het wenselijk is in komende edities wel advertenties op te nemen. Neem contact met ons op.

 

Ik wil ook sponsor worden van Buki di Pret. Kan dat?
Fijn dat ook u Buki di Pret een warm hart toedraagt. Er zijn twee soorten sponsoren: officieel en informeel. Iedereen die Buki di Pret aanbeveelt en de kinderen van Aruba het beste gunt, zien wij als ambassadeur van de goede zaak. Wilt u een officieel sponsor worden, neem dan contact met ons op.