Vraag & antwoord
Hieronder staan de meest gestelde vragen (faq) door kinderen, ouders, docenten en ondernemers. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Wat is Buki di Pret?

Buki di Pret is een boekje vol leuke activiteiten en aanbiedingen tijdens de zomervakantie. Er is zoveel leuks te doen op Aruba! Nog niet iedere ouder of ieder kind op Aruba weet wat er te doen is. En veel activiteiten kosten geld, geld dat er niet altijd is. Daarom hebben wij het initiatief genomen om ondernemers, organisaties en verenigingen op het eiland te benaderen om hen te vragen of ze tegen een kleine vergoeding van 0,03 AWG per boekje (75 AWG voor editie zomer 2021) mee willen doen met een aanbieding in het boekje.

 

Wie krijgen Buki di Pret?
In dit eerste jaar delen we het Buki uit aan 2.600 basisschoolkinderen op Aruba. Het is niet voor toeristen of andere bezoekers.

 

Waarom krijgen in 2021 niet alle kinderen op Aruba een Buki di Pret?
Buki di Pret' is nieuw op Aruba en daarom willen we eerst met een kleinere groep kinderen testen hoe de kinderen en deelnemers het vinden. Op basis van onze ervaringen beslissen we of we het 'Buki' in 2022 voor meer scholen en kinderen gaan ontwikkelen.

 

Kan ik Buki di Pret kopen voor een vriendje of familielid?
Nee, het boekje is alleen voor kinderen op Arubaanse basisscholen.

 

Hoe krijg ik Buki di Pret?
In de laatste schoolweek wordt Buki di Pret op een aantal basisscholen uitgedeeld in elke klas. Als een kind afwezig was, is voor hem of haar een boekje aan de leerkracht gegeven. Heb jij jouw boekje nog niet, vraag het dan op school.
De lijst van deelnemende scholen vindt u onderaan de pagina.

 

Zijn alle activiteiten voor alle kinderen?
Buki di Pret is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen, van groep 1 tot en met 8. Voor sommige activiteiten heeft de aanbieder een leeftijdsgrens vastgesteld. Die grens heeft Buki di Pret dan overgenomen.

Waarom heet het Buki di Pret?
Het hele boekje is tweetalig: Papiaments en Nederlands. Voor de titel hebben we gekozen voor een combinatie. "Buki di" is Papiaments, "pret" is Nederlands.


Hoe komen jullie aan de aanbiedingen?
We hebben aan allerlei bedrijven en organisaties gevraagd of ze aan de kinderen een leuke aanbieding wilden aanbieden tijdens de grote vakantie. De meeste ondernemers wilden dat graag doen. 

Moeten mijn ouders/verzorgers altijd mee?
Dat verschilt per activiteit. Soms is het verplicht dat er een volwassen begeleider meegaat. Dat staat dan in het boekje erbij. Als je het zeker wilt weten, neem dan contact op met de aanbieder van de activiteit.

 

Ik ben mijn Buki di Pret kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?
Helaas zijn er geen reserveboekjes gemaakt. Daarom is bij het uitdelen gezegd om meteen je naam op het boekje te schrijven en het goed te bewaren.

 

In welke periode is Buki di Pret geldig?
De aanbiedingen zijn geldig tijdens de grote vakantie. In 2021 is dat van 10 juli tot 19 augustus.

 

Komt er voor elke vakantie zo'n boekje met aanbiedingen?
Dat weten we nog niet. Als het net zo`n succes wordt als op Bonaire, graag! Ons streven is om ook in de zomervakantie van 2022 een mooi Buki af te leveren. 

 

Wat is de oplage van Buki di Pret?
Omdat het een pilot is dit jaar, hebben we 2.600 als aantal genomen. Hiermee hebben we een aardig bereik onder de basisschoolkinderen. Ook elk bedrijf dat meedoet krijgt een exemplaar in handen.

Waarom wordt Buki di Pret in Nederland gedrukt?
We drukken het liefst op Aruba, maar om in dit eerste jaar de kosten zo laag mogelijk te houden en voor zekerheid te gaan, was de beste optie een ons bekende Nederlandse drukker te kiezen die het snel, mooi en in het bijzondere formaat kon afdrukken.

Ik ben ondernemer en wil ook graag in Buki di Pret.
Leuk! Natuurlijk bent u welkom voor de volgende editie. Neem snel contact met ons op.

 

Kan ik adverteren in Buki di Pret?
In de editie 2021 zijn geen advertenties opgenomen. In overleg kunnen we bepalen of het wenselijk is in komende edities wel advertenties op te nemen. Neem snel contact met ons op.

 

Ik wil ook ambassadeur worden van Buki di Pret. Kan dat?
Fijn dat ook u Buki di Pret een warm hart toedraagt. Er zijn twee soorten ambassadeurs: officieel en informeel. Iedereen die Buki di Pret aanbeveelt en de kinderen van Aruba het beste gunt, zien wij als ambassadeur van de goede zaak.

 

Participating Schools 2021
Word – 12,1 KB 129 downloads