Info Buki di Pret Aruba

Speciaal voor de kinderen van Aruba is Buki di Pret, een boekje vol leuke dingen om te doen tijdens de grote vakantie. Sportclubs, restaurants, creatieve en culturele instellingen en de marine: tientallen organisaties doen mee. Volg ons ook op Facebook.

 

In 2021 is er een pilot gestart met een aantal basisscholen om te testen of 'het Buki' ook voor Aruba een goed idee is. Team Buki di Pret Aruba is druk bezig geweest om genoeg leuke activiteiten en kortingen te verzamelen om tijdens de grote vakantie 2021 aan deel te nemen.

 

De ambitie is om het concept ook op de andere Caribische eilanden te introduceren en zo hebben Victoria Danilova, Myrthe van Egmond, Kitty van der Knaap en Aggie Sniekers het initiatief genomen om Buki di Pret ook voor Aruba te ontwikkelen.


Het hele boekje is tweetalig: Papiaments en Nederlands. Voor de titel hebben we gekozen voor een combinatie. "Buki di" is Papiaments, "pret" is Nederlands.

De initiatiefnemers van Buki di Pret zijn Ezra en Marga Buys. Het idee is geïnspireerd op het Jeugdvakantiepaspoort Rotterdam. Het is in 2018 door hen op Bonaire geïntroduceerd.