Zie ginds komt de stoomboot...

16 april 2021


Nee, voor Sinterklaas is het nog iets te vroeg, maar er is een schip onderweg vol leuke activiteiten en kortingen voor de kinderen van Bonaire. Dit jaar doet een recordaantal organisaties mee met Buki di pret.

"Natuurlijk houden we rekening met covid-19," zegt Marga Buys, "maar we hopen dat Buki dit pret net als vorige zomervakantie wel door kan gaan." Dat is belangrijk, want een dikke 2.300 kinderen tussen 4 en 13 jaar willen ook dit jaar weer in de grote vakantie op pad met Buki di pret. Als het door covid-19 toch niet kan doorgaan, dan zal dat in overleg met overheid en de aanbieders online worden gemeld.

Met Buki di pret kunnen de basisschoolkinderen tijdens de grote vakantie terecht bij tientallen bedrijven en organisaties. Dit jaar doen er meer dan zestig mee. Dit record is behaald mede dankzij de inzet van Shyama Koster, die het Buki di pret Team Bonaire heeft versterkt. 

"De activiteiten variëren van gratis ijsjes, korting op een hamburger of smoothie tot lekker meedoen met atletiek, dansen of balletje trappen," vertelt Ezra Buys, "maar je kunt ook met een gids de natuur in, je knuffelbeer laten verzorgen in het ziekenhuis of op bezoek bij politie, vliegveld en brandweer."

Zoals altijd krijgt elk kind gratis een eigen Buki di pret. Een team van vrijwilligers deelt ze aan het einde van het schooljaar uit op alle basisscholen van Bonaire. Ook is er met de leerplichtambtenaar contact over leerlingen die thuisonderwijs volgen, zodat die kinderen niet vergeten worden.

"Een extra bijzonder nieuwtje is dat Buki di pret uitvliegt: op de andere eilanden zijn verschillende teams actief om het Buki daar op te starten," vertelt Ezra, "Op Aruba zijn ze nu het verst en hopelijk lukt het om daar deze zomer al met een pilot te starten. Het Aruba-team is druk bezig om voldoende activiteiten en kortingen te werven voor Buki di pret Aruba." 

Ter vergelijking, op Bonaire zijn er 2.300 basisschoolkinderen, op Aruba zo'n 12.000, op Curaçao ruim 15.000 en op Sint Maarten, Saba en Statia samen zo'n 6.000 kinderen. "Voor onze teams ter plaatse dus een hele klus," zegt Marga, "om voor al die tienduizenden kinderen genoeg leuke activiteiten en kortingen te vinden."

Het is de bedoeling dat komende jaren elk eiland een uniek Buki di pret krijgt, dat op het eigen eiland geldig is tijdens de vakantie. Op Bonaire is dat van vrijdag 9 juli tot en met zondag 22 augustus 2021.

www.bukidipret.com
www.facebook.com/bukidipretbonaire